Complexitatea fenomenului

Cimitirul Vesel este un fenomen foarte complex, semantica numelui s─âu fiind destul de îndep─ârtat─â de con┼úinutul unui cimitir. Desigur pentru vizitatorul aflat la primul contact cu acest loc, cimitirul poate p─ârea vesel. Aceasta este prima impresie, pân─â se ia parte la o înmormântare în acest cimitir. Oamenii  sunt implica┼úi în eveniment, toate tr─âirile obi┼čnuite în astfel de împrejur─âri. În astfel de momente cimitirul din S─âpân┼úa nu este deloc un spa┼úiu pentru veselie, este un spa┼úiu al durerii ┼či resemn─ârii. 
Poate veselia adusa de culoare ┼či versuri, mult timp dup─â consumarea evenimentului, s─â fie o r─âzbunare îndreptat─â împotriva mor┼úii necru┼ú─âtoare? 
Prin specificul s─âu acest cimitir este unicat în lume ┼či face parte din patrimoniul cultural universal, aflându-se sub egida UNESCO, iar la Simpozionul Monumentelor Funerare, care s-a ┼úinut în Statele Unite ale Americii în 1998, a fost clasat primul în Europa ┼či al doilea din lume dup─â cel din Valea Regilor, din Egipt.

Copyright © 2008 Primaria Sapanta. Toate drepturile rezervate.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!